שלום רב ,
אני חתומה מול מי שהציג עצמו בפניי כבעל הדירה בדירת שותפים (התברר לי מצד ג כי הוא שוכר "ראשי" מול בעל הנכס ולו הזכויות להחליט על מי נכנס לדירה ואחריות 'בעל הבית מוטלת עליו' ככל הנראה)על חוזה בו יש סעיף המציין כי ניתן לסיים את חוזה ההתקשרות בין הצדדים בתוך 14 יום .
האם סעיף שכזה הינו חוקי ?
אם קיבלתי הודעה על בקשה לפינוי ב15.04 מתי אני צריכה לצאת מנכס ? הבחור ציין בפניי כי עליי לפנות את הדירה עד יום שלישי ה-29.04 ב10 בבוקר
אודה למענה , מצרפת את החוזה
גלית שלום רב,
תודה שבחרת להעלות את שאלתך בפורום המשפטי לנושאי שכירות.
הנושא שמוזכר בשאלתך, תניה לביטול בלא עילה, מוסדר בסעיף 25יג לחוק השכירות והשאילה, תשל"א-1971(להלן: "חוק השכירות והשאילה"). מפאת חשיבותו לשאלתך הוראותיו יצוינו כלשונן, כך:
בהמשך, סעיף 25יד לחוק השכירות והשאילה קובע שאין להתנות על הוראות סעיף 25יג, אלא לטובת השוכר. על כן, המשכיר לא יכול לסיים את תקופת השכירות באמצעות מתן הודעה שאיננה בת 90 ימים מראש.
וכך, בהתאם להוראות חוק השכירות והשאילה, ביטול הסכם השכירות ללא עילה באמצעות מתן הודעה בת 14 ימים בלבד - מתנה באופן פסול על הוראות החוק, ומשכך הוא בטל. במקום זאת, על המשכיר ליתן לכל הפחות הודעה בת 90 ימים.
אין באמור לעיל כדי להוות ייעוץ משפטי פרטני ואין להסתמך עליו. כל העושה שימוש במידע הנ"ל עושה זאת על אחריותו הבלעדית.
מאמר בעניין חוק שכירות הוגנת.
הפרת הסכם השכירות מצד המשכיר.
ביטול הסכם השכירות - מביטול בהסכמה ועד לדיני סיכול.