מתקבלות באיחור. לכן, ניתן לפנות גם לנייד 050-9924244
היי. אני אמורה לחדש חוזה בעוד כשבוע לאחר 15 שנות מגורים באותה דירה . בחודש הבא מתחילים תמ"א בבניין שממולי שממש צמוד לחלון ביתי . יש לציין כי אני אני גרה בדירת חדר ואין לי חדרים אחרים "לברוח" אליהם בבית. עוד חשוב לציין כי אני גרה במרכז ת"א והמחיר שנשתמר לי על ידי בעלי הבית שלי לאורך השנים היה הוגן מאוד ומערכת היחסים בינינו מצוינת. אני ממש לא יודעת אם אצליח להחזיק מעמד לאורך שלוש השנים הבאות בדירה ומה שבטוח שאיכות החיים שלי הולכת להיפגע מכל הבחינות, רעש , לכלוך , אי יכולת לפתוח חלונות וכדומה. האם זה מקובל לבקש הנחה בשכירות בתקופה של התמ"א וכמו כן ברצוני להכניס סעיף שיאפשר לי לעזוב את הדירה בהתראה של מקסימום חודש בלי למצוא דייר חלופי, עד עתה זה לא היה מעוגן בחוזה. היכן אני מוצאת נוסח מדויק ?
שלום רב,
תודה שבחרת להעלות את שאלתך בפורום המשפטי לנושאי שכירות. יובהר כי, האמור בפורום אינו מהווה ייעוץ משפטי ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי. אין לנקוט בפעולות בהסתמך על המידע שמוצג בפורום ובאתר.
לפי חוק השכירות והשאילה ויתר הוראות הדין, הצדדים לחוזה שכירות מחויבים לנהוג בתום לב, שקיפות, הגינות ולספק את המידע שחל עליהם מכח חובת הגילוי. בהתאם לכך, ובשים לב לחובת הגילוי, המשכיר מחויב להעמיד לרשות השוכר דירה שתואמת את המוסכם ביניהם ואת האמור בהסכם השכירות.
במרבית המקרים, המחלוקות בהקשר של השאלה דנן מתעוררות לאחר שהשוכר מתעורר בבוקר אחד למציאות שונה ואחרת מזה שהכיר, כך שבצמוד לדירתו יש אתר בנייה ועבודות בנייה שגורמות למטרדים, רעש, אבק, פסולת בניין, אי נעימות ועוד.
לפיכך, לפי הוראות החוק והמצב הקיים, המשכיר מחויב לנהוג בתום לב, לעדכן ולשתף את השוכר בגין אי התאמות כאלו ואחרות שישפיעו לרעת על מגוריו במושכר וכו'. על כן, ככול שהמשכיר עמד בתנאים הנ"ל ובחובת הגילוי שחלה עליו – הצדדים רשאים להגדיר את התנאים הכספיים בהסכם השכירות לפי ראות עיניהם.
בהתאם לכך, הצדדים רשאים לקבוע בהסכם השכירות שניתן יהיה לסיים מאת תקופת השכירות טרם זמנה – בלא עילה. לפי סעיף 25יג(א) לחוק השכירות והשאילה – באם נקבע בהסכם השכירות שהמשכיר רשאי לבטל את הסכם השכירות בלא עילה, עליו לאפשר גם לשוכר לבטל את תקופת השכירות בלא עילה.
עוד נקבע בחוק השכירות והשאילה שהוראה בהסכם שמקנה למשכיר זכות לסיים את תקופת השכירות בהתראה מוקדמת שתינתן 90 ימים מראש – תקנה במניה וביה זכות ביטול לשוכר בתוך 60 ימים מראש.
שאלות נוספות מהפורום:
1. הפרת של הסכם השכירות מצד המשכיר וביטול בהסכמה של חוזה השכירות.
2. העלאת שכר דירה על ידי המשכיר בתום תקופת השכירות.
3. סיום חוזה בהודעה מראש מצד השוכר - 60 יום.
4. המשכיר דורש ממני למצוא מחליף לדירה למרות שאני נותנת לו 60 יום מראש התראה.
5. בקשה לבדיקת עילה לביטול חוזה שכירות.
6. האם חייב למצוא שוכרים חלופיים במידה ומעוניינים לעזוב את הנכס?
7. סיום התקשרות חוזה שכירות.
8. סעיף יציאה חוזה שכירות.
9. הודעה מוקדמת מהמשכיר לשוכר על סיום חוזה.