בחוזה לא כתוב שום דבר במידה ואני ארצה לצאת מהדירה לפני סיום החוזה, הודעתי למשכיר שאני רוצה לעזוב ואני מודיעה לו 60 יום מראש, הוא אמר לי שאני עושה טעות ושאני חייבת למצוא מחליף בלי מחליף הוא מחייב אותי להישאר בדירה. מה אני יכולה לעשות?
top of page
כדי לראות את זה בפעילות, יש לעבור לאתר הפעיל שלך.
המשכיר דורש ממני למצוא מחליף לדירה למרות שאני נותנת לו 60 יום מראש התראה
המשכיר דורש ממני למצוא מחליף לדירה למרות שאני נותנת לו 60 יום מראש התראה
תשובה אחת0 משובים
לייק
תגובה אחת
bottom of page
ג'סיקה שלום רב,
תודה שבחרת לפנות למשרדי באמצעות הפורום המשפטי לנושאי שכירות.
תחילה, יובהר כי המידע והתשובות הניתנים באתר זה אינם מהווים ייעוץ משפטי ואף אינם מהווים תחליף לייעוץ שכזה.
עוד יובהר שעל מנת להשיב לשאלתך חל הצורך לקרוא את חוזה השכירות. לכן, ובהעדר חוזה מצורף, אקדים ואציין כי המענה שיינתן לשאלתך יתבסס על המידע שסופק על ידך, הוראות הדין והפרקטיקה הנהוגה.
ביחס לסיום תקופת השכירות באמצעות מתן הודעה מוקדמת של 60 יום על ידי השוכר - מדובר באפשרות לסיום תקופת שכירות שמכונה בסעיף 25.יג לחוק השכירות והשאילה - "תניה לביטול בלא עילה".
כדי לבטל את תקופת השכירות טרם זמנה בלא עילה חל הצורך שתהיה הוראה מתאימה בהסכם השכירות. באחת מהשאלות שהועלו בפורום ניתנה התייחסות למקרים בהם הסכם השכירות מתיר רק למשכיר לבטל.
ביחס למציאת שוכר חלופי, במקרה זה חוק השכירות והשאילה קובע שלשוכר אין זכות מוקנית לכך, אך מהצד השני הוא מתיר למשכיר לסרב להכנסת שוכר חלופי רק מטעמים סבירים.
ביחס להעברת השכירות לאחר - הועלו לאתר זה מספר מאמרים שעוסקים בהרחבה בנושא, ועל כן אסתפק בהפניה אליהם:
המשכיר אסר על הכנסת שוכר חלופי, מה קבע בית המשפט?
האם משכיר רשאי לסרב להכנסת שוכר חלופי?
לפני סיום, מעיון בהודעתך ניתן להבין שאינך מרוצה מחוסר יכולתך לבטל את הסכם השכירות באמצעות הודעה מוקדמת, ושהפתרון המוצע - מציאת שוכר חלופי - אינו לרוחך.
במידה והקושי במציאת שוכר חלופי נעוץ בשיפור התנאים המסחריים של המשכיר, אזי שיש לכך התייחסות במאמרים הנ"ל. באם הקושי נעוץ בהעדר תיקון ליקויים, הפרת הסכם השכירות מצד המשכיר, העדר יכולת לממש את מטרת השכירות (מגורים) וכיוצא בזה הפרות - יש לבחון דרכים חלופיות לביטול הסכם השכירות, אולם יש לעשות זאת בזהירות, במתינות, לאחר שמיצית את הניסיונות לסיים את תקופת השכירות בהסכמה ולאחר קבלת ייעוץ משפטי.
להלן מספר מאמרים שעוסקים בחלופה האחרונה:
מה ניתן לעשות כשהמשכיר (בעל הדירה) לא מתקן ליקויים ומפר את הסכם השכירות?
המדריך לביטול הסכם שכירות.
האם דירה ללא מים חמים ראויה למגורים ומהו פיצוי לו זכאי השוכר?
סעיפים שחשוב לקרוא לפני שחותמים על הסכם שכירות - ממטרת השכירות ועד הכנסת בעלי חיים