איך אפשר להחזיר לבעל הדירה על כול עוגמת הנפש שהוא עושה במשך שנתיים וחצי
עובש בקירות תריסים שבורים שניכנס קור
נזילות של מים מחדר רחצה
מבקש שיסדר הוא טוען זה בית ישן טוב לך תישאר לא טוב תצא
שאני רוצה לצאת הוא אומר יש חוזה אני מבקש שיבוא לסדר לא בא אני מסדר על חשבוני דברים מחוסר ברירה
העים אפשר לתבוע
אותו אחורה על שאני חיי בדירה לא ראויה למגורים
ואיך אני יכול לעצור את תשלום השכר בלי שיקרה לי כלום ואחי חשוב לצאת מהבית המחורבן הזה
שלום רב,
תודה שבחרת לעשות שימוש בפורום המשפטי לנושאי שכירות.
תחילה, יובהר כי המענה בפורום אינו מהווה ייעוץ משפטי ואינו מהווה תחליף לייעוץ, כך שמדובר במענה כללי שמבוסס על הפרקטיקה הקיימת ועל הוראות החוק הרלוונטיות.
בהודעתך, אתה מציין כי ישנן בעיות רטיבות וליקויים נוספים שלא תוקנו במשך כשנתיים וחצי(!!!).
אחריותו וחובתו של המשכיר לתקן ליקויים:
סעיף 7(א) לחוק השכירות והשאילה מחייב את המשכיר לתקן ליקויים בתוך פרק זמן סביר, ואילו סעיף 9 לחוק מאפשר לשוכר לתקן על חשבון המשכיר את הליקויים, להפחית את שכר הדירה לנוכח כישלון התמורה וכו'.
מכאן, שאי תיקון הליקויים למעלה משנתיים וחצי אמור להוות הפרה של הסכם השכירות.
פיצויים:
סעיף 2 לחוק החוזים (תרופות) מתיר לצד הנפגע מהפרת הסכם לדרוש את ביטולו, אכיפתו ופיצוי, ובעניין זה – חשוב לציין כי הוראות חוק השכירות והשאילה מאפשרים להפחית את דמי השכירות בגין אי תיקון ליקויים.
כמו כן, סעיף 13 לחוק החוזים מאפשר לבתי המשפט לפסוק פיצויים גם בגין נזקים שאינם ממוניים, קרי נזקי עוגמת נפש.
כלומר, שוכר הנפגע מהפרת הסכם שמקורם באי תיקון ליקויים רשאי לדרוש החזר כספי בעד כישלון התמורה, וכן בגין עוגמת הנפש (ישנו קושי לתבוע בגין שני הסעדים הללו במצטבר). יחד עם זאת, ראוי לציין כי ייתכנו קשיים בהוכחת גובה כישלון התמורה, היקף עוגמת נפש ואף עלויות הנוגעות להוכחת גובה כישלון התמורה.
לגבי עילת תביעה, מדובר בשאלה שניתן להשיב עליה רק לאחר שכל פרטי המקרה ייבחנו ויבדקו באופן יסודי.